docente Judith van Wakeren

Dans

Sacred Dance, zoals wij dat nu kennen, is teruggevonden door de balletmeester Bernhard Wosien in Findhorn (Schotland). Sacred Dance biedt een spiritueel pad, een weg waarin je je lichaam oefent, leert kennen en beheersen, zoals een musicus haar instrument. Sacred Dance kent de principes van de westerse esoterisch christelijke traditie. In die zin is het een inwijdingsweg. Bij ons ligt de nadruk niet op de theorie en het hoofd. Wij geven de ruimte om in verbondenheid met elkaar dichter bij je eigen gevoel en de ervaring van je eigen authenticiteit te komen.
Behalve kringdansen doen we vrije dans.

agenda en activiteiten

Orewoet

Het woord orewoet is een oud Nederlands woord uit de middeleeuwse mystiek. Volgens Lodewick’s literatuur-geschiedenis betekent het de extatische verrukking van de mystieke eenwording. Orewoet is opgetild worden uit het dagelijkse bestaan. Orewoet is het gepassioneerd verwijlen en versmelten met De Geliefde. Orewoet is dansen en zingen van vreugde. Orewoet is je laten drijven in de zee en voelen dat je gedragen wordt. Orewoet is oplossen in de oneindigheid van de nachtelijke sterrenhemel. Orewoet is de trilling van vlindervleugels in je buik. Orewoet is volop leven, huilen om je pijn en genieten van je schoonheid en geluk. Orewoet is bidden met hart en ziel, mediteren in het holst van de nacht en je verbonden weten met je diepste bron.

Stilte

Het opzoeken van stilte in de vorm van meditatie, contemplatie of gebed is een heel oude vorm. Door het afpellen van sociale lagen en het loslaten van dagelijkse verplichtingen kom je in contact met je innerlijke stilte. Dichtbij deze stilte ligt je levensvreugde, je vuur. Vanuit de stilte ontstaat de extase, orewoet. Als de extase weg ebt is de stilte dieper dan ooit.

naam orewoet

Mysterie

Het Ken Uzelve uit het klassieke Griekenland zet je op een reis naar je diepste zelf. Je ontdekt wat er allemaal in jou leeft en dat bepaalde gevoelens en energieŽn groter zijn dan jezelf. Je leert om te dansen met wat er in je leven en je lichaam beweegt.
Dit brengt je dicht bij het mysterie van het leven, het mysterie van jou zelf.
sacred dance